MixMatchHorse

'Helemaal zoals gij'

mijn verhaal over atelier espee

Meer over atelier espee

Welkom bij atelier espee, waar mijn handen dienen als het creatieve instrument. Hier ontwerp en maak ik – Sarah – objecten in leder en hout sterk in hun eenvoud, met een mooi design en gemakkelijk in gebruik.

Met aandacht voor hoogwaardige materialen geef ik vorm aan mijn creaties op een eenvoudige en zichtbare wijze. In leder ontwerp ik doordachte patronen die naadloos samenkomen tot tassen of andere gebruiksvoorwerpen. Achter de houtdraaibank komen unieke hout gedraaide objecten tot leven, gekenmerkt door strakke en tijdloze vormen. Het samensmelten van deze twee materialen resulteert in objecten die niet alleen praktisch zijn, maar ook esthetisch harmonieus.

Het label ‘atelier espee’ is ontstaan uit mijn verlangen om zelf te creëren en te maken, om met mijn handen objecten te vormen. Mijn ontdekkingstocht leidde me van DIY leder-pakketten, keramiekworkshops, macramé-knopen tot een workshop houtdraaien en zelfs paardenfotografie. Bij het bewerken van leder en het ambacht van houtdraaien sloeg de vonk snel over en vormden de basis van mijn passie.

Mijn creaties waren oorspronkelijk bedoeld voor persoonlijk genot, maar al snel groeide het verlangen om ze met anderen te delen. Hierbij identificeer ik mezelf niet als een professionele leerbewerker of houtdraaier, maar eerder als een ontwerper en maker die geniet van het creatieve proces.

Zo evolueert atelier espee stilletjes aan en ben ik ook benieuwd naar de onbekende wegen die het nog zal inslaan. Laat je inspireren door de authentieke objecten van atelier espee en ontdek de unieke harmonie van leder en hout, gevormd met liefde, toewijding en creativiteit.

Meer over de persoon achter atelier espee

Je maakt kennis met Sarah Philippaers, vriendin van een gelijkgestemde man en mama van een levendige zoon. Ik ben een interieurarchitect met een passie voor zelf dingen creëren en maken met ‘mijn handen’.

‘Ge zijt een pure’ – een uitspraak van anderen om mezelf te omschrijven. Het klopt, ik ben heel leesbaar in mijn volledige zijn. De woorden – creatief, speels en duurzaam – zitten verankerd in mijn persoonlijkheid. Mijn ontwerpen zijn een weerspiegeling hiervan, ze laten zien hoe diep verweven ze zijn met mijn visie van puurheid, functionaliteit, gebruiksgemak, duurzaamheid en circulair ondernemen en ontwerpen.

mijn verhaal over mezelf